Rostad tomatröra med vegobullar

Färsodlarnas vegobullar serveras här på en toast med en rostad tomatsås och en enkel parmesankräm.

I samarbete med Färsodlarna

Ja, Färsodlarnas vegobullar går att använda till så mycket och det finns så många härliga vegobolls-klassiker att njuta av. Med det sagt… när jag skulle ta fram något så kunde jag inte sluta återkomma till min favoritmat: toast toppad med olika röror, bollar och dressing. Det här blev lite italienskt med en twist där jag bara rostade som en tomatsås i ugnen och sedan serverade med vegobullar och en parmesankräm. Det är så enkelt att man nästan skäms samtidigt som det smakar så mycket.

Färsodlarnas vegobullar

Det här är mathantverk och grönt matnörderi i ett. Bullarna är gjorda på Färsodlarnas Svenskodlade Vegofärs (sötlupin, gråärt, och åkerböna). Det är ingen galet lång ingredienslista utan saker som veteprotein, tapioka och havreris för att få en boll med bra tuggmotstånd. Du hittar dem i frys- disken hos Ica, Hemköp, Willys, Willys Hemma, Eurocash och City Gross, samt på Mathem.se. Läs mer på farsodlarna.se.

Recept: Rostad tomatröra med vegobullar

3 portioner

Rostad tomatsås
400 g tomater, i fjärdedelar
2 gula lökar, i tunna klyftor
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Parmesankräm
2 dl yoghurt, t ex Planti Greek
1 dl riven parmesan, t ex växtbaserad
salt
svartpeppar

Servering
1 förpackning Färsodlarnas Svenskodlade Vegobullar
3 skivor gott bröd

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg tomat, lök och vitlök på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. När allt har fått lite färg tar du ut plåten och lägger på Färsodlarnas bollar. Ringla över olivolja.
  4. Rosta i ytterligare 10 minuter.
  5. Rör ihop yoghurt och riven ost till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta brödskivorna och fördela tomatröran över. Toppa med vegobullarna och ringla över parmesankrämen.