4 portioner Glutenfritt? Använd glutenfri pasta.
pasta för 4 portioner, gärna fullkorn
6 rödbetor, ca 750 g
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
1 msk balsamvinäger
1 dl grädde, tex havre- eller sojagrädde
1 dl vatten
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olivoljan och blanda runt Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller tills det att rödbetorna är mjuka. Om vitlöksklyftorna blir för mörka tar. du ut dem och lägger på en tallrik så länge. När rödbetsbitarna är mjuka tar du ut dem och häller ner i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftorna, rosmarin, balsamvinäger, grädde, vatten, salt och svartpeppar. Mixa till en slät pesto och blanda den sedan med pastan. Servera.