Rödbetor ger den här pastan en intensivt rosa färg, helt galet vacker faktiskt. Det söta i betorna möter en lätt frisk smak från citronfärskosten. Bättre blir det inte!

4 jun 2018

4 portioner

pasta för 4 personer, gärna fullkorn
750 g rödbetor
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl grädde, tex havre- eller sojagrädde
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Citronfärskost
100 g färskost, t ex Oatly påMackan
1 citron, rivet skal
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar



Till servering
rucola
2 msk rostade pinjenötter

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olivoljan och blanda runt.
4. Rosta rödbetorna i ugnen i 30-40 minuter eller tills de är riktig mjuka.
5. Häll ner rödbetor och vitlöksklyftor i en matberedare tillsammans med grädde, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer.
6. Blanda rödbetssåsen med pastan och toppa med rucola och rostade pinjenötter.

Citronfärskost
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

 

I samarbete med