Annons
Cape Ad

Rostad potatissallad med krämig dressing (i airfryer)

Hur gör man potatissallad ännu godare? Man rostar den! Jag hade även med vegobitar så att du får en komplett måltid som smakar underbart.

Betalt samarbete med Wilfa

Att laga mat i airfryer blir allt mer populärt och jag förstår det till 100 %. Det är så smidigt, du behöver inte dra igång en hel ugn, det går snabbt och du kan laga i princip vad som helst. Eller baka! Här rostade jag potatis och vegobitar vilket blev magiskt gott. Du behöver inte använda lika mycket olja som när du friterar men du får en underbart krispig yta som jag älskar.

Den här potatissalladen är magisk. Att rosta potatisen innan den blandas med en krämig dressingen gjorde det så mycket godare. En klockren favorit till grillat i sommar eller att ha med på buffén som roligt inslag.

Wilfas airfryer

Jag har blivit smått besatt av att laga mat i en airfryer och Wilfa är märket du ska kolla in. De har så många olika varianter och jag gillar den här (Dualfry Split) eftersom man kan tillaga mycket på en gång, eller dela upp korgen om du vill tillaga två olika saker som inte ska blandas. Smidigt och enkelt!

Rostad potatissallad med krämig dressing (i airfryer)

4 portioner

1 kg fast potatis
2 msk olivolja
salt

400 g vegobitar
1 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk lökpulver
1 tsk salt

Dressing
2 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche Natural
1 dl majonnäs, t ex äggfri
2 tsk dijonsenap
4 salladslökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
½ dl finhackad dill
½ dl finhackad persilja
salt

  1. Sätt airfryern på 200 grader.
  2. Skiva potatisen i tjocka skivor.
  3. Lägg potatisen på ena sidan i korgen. Ringla över olja och blanda.
  4. Lägg vegobitarna på andra sidan och strö över olja och kryddor. Blanda väl. Min airfryer har en liten avskiljare så att potatis och vegobitar inte blandas. Har du inte det går det också bra, inga problem alls faktiskt.
  5. Rosta allt i 25-30 minuter. Det ska få fint med färg. Ta ut och låt svalna något.
  6. Blanda ihop ingredienser till dressingen i en skål. Spara lite finhackad salladslök till servering.
  7. Blanda den rostade potatisen och vegobitarna med dressingen. Strö över salladslök och servera.