Annons
Cape Ad

Rostad marockansk blomkål

Här kommer en variant på rostad marockansk blomkål. Jag älskar blomkål, inte minst om den är rostad ordentligt. Här lade jag till kikärtor så att du kan servera den som en varmrätt tillsammans med ett gott bröd om du vill.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

Rostad marockansk blomkål

4 portioner

1⁄2 dl olivolja
1 blomkålshuvud, ca 600 g
1 gul lök, finhackad
1⁄2 tsk mald spiskummin
1⁄4 tsk gurkmeja
1⁄2 tsk mald ingefära
1 tsk paprikapulver
2 msk finhackad persilja
1 burk krossade tomater à 400 ml
2 dl vatten
2 burkar kikärtor à 400 g
salt
svartpeppar

Servering
ett gott bröd, t ex marockanska matloua

1. Skär blomkålen i mindre buketter och stek gyllene i oljan tillsammans med löken. Rör om då och då så att den inte bränns, räkna med att det tar 10–15 minuter.
2. Rör ner kryddorna, krossade tomater, vatten och kikärtor. Lägg på ett lock och låt puttra på i
10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Servera med ett gott bröd, t ex matloua.