Vegetarisk Rostad blomkål med tahiniyoghurt

Blomkålen blir mild, nästan söt och nötig i smaken när den rostas. Blandar du den sen med en tahiniyoghurt har du himmelriket i min lilla värld. God både varm och kall. Jag äter den helst ljummen i pitabröd med en hackad sallad.



4 portioner



Rostad blomkål
2 blomkålshuvuden
½ dl olivolja
salt
svartpeppar



Tahiniyoghurt
2 dl grekisk yoghurt eller naturell yoghurt, t ex Planti Greek Style Gurt
1 citron, rivet skal och saft
1 msk tahini
salt
svartpeppar

Hackad sallad
½ gurka, finhackad
2 tomater, finhackade
1 gul paprika, finhackad
1 rödlök, finhackad
2 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

Till servering

pitabröd

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär blomkålshuvudena i mindre buketter. Skär bort det yttersta på själva stammen och släng. Hacka resten ganska fint.
3. Blanda blomkål med olivolja, salt och peppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i 30 minuter eller tills blomkålen har mjuknat och fått ordentligt med färg.



Tahiniyoghurt

Rör ihop samtliga ingredienser i en skål. Blanda sedan ner den rostade blomkålen.

Hackad sallad
Blanda allt i en skål.

Servering
Fyll värmda pitabröd med blomkålen i tahiniyoghurt och den hackade salladen.