Rosa våfflor


Det här är egentligen bara klassiska våfflor, men helt veganska så klart. Vi har färgat dem rosa med en rödbeta, mycket eftersom det är vackert men också för att det kan vara ett smart sätt att skilja på våfflorna på frukostbuffén. Du kan även använda rödbetsspadet, men det ger inte lika stark färg.



8 st

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl mjölk, t ex havre-, soja- eller mandelmjölk
100 g smält smör, t ex mjölkfritt
1 inlagd rödbeta

Till servering
färska bär
vispad grädde, t ex Alpro Cuisine vispbar
glass, t ex havre- eller sojabaserad

1. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en skål.
2. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Avsluta med det smälta smöret.
3. Mixa ner rödbetan med en stavmixer eller häll ner allt i en blender eller matberedare och mixa i några sekunder.
4. Grädda våfflorna som vanligt i ett våffeljärn. Servera tillsammans med färska bär och vispad grädde eller glass.