8 våfflor
Rödbetsvåfflor
1 dl Zeta 5 gryner
1 banan, i bitar
2 ½ dl majsmjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
4 ½ dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
50 g rödbeta, riven
Kokosgrädde med citron
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 msk kokosocker eller lönnsirap
1 citron, rivet skal
½ tsk vaniljessens
Rödbetsvåfflor
1. Koka 5 gryner enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av något.
2. Häll ner grynblandningen, bananer, bovetemjöl, bakpulver, salt, mjölk, vatten och rödbeta i en blender och mixa till en slät smet utan klumpar.
3. Pensla ett våffeljärn lätt med matfett och grädda sedan gyllene våfflor tills all smet är använd.
4. Servera tillsammans med kokosgrädde smaksatt med citron.
Kokosgrädde med citron
1. Ställ in kokosmjölken i kylen i några timmar eller över natten.
2. Gröp ur den fasta kokosgrädden som ligger överst och lägg ner i en skål.
3. Vispa kokosgrädden fast och fluffig med en elvisp. Vispa nu ner kokossocker eller lönnsirap, rivet citronskal och vaniljessens.
Det här receptet är framtaget i samarbete med Zeta. Kolla in Zeta.se för fler smarriga recept med gryner.
Psst… 5 gryner-mixen innehåller emmervete, långkornigt ris, kamutvete och fullkornshavre.