Annons
Cape Ad

Rødgrød med kokosfløde

En dansk bärkräm som här serveras med vispad kokosgrädde. Du kan göra den på i princip vilka röda bär och frukter som helst.

Recept och foto: Karoline Jönsson

4 portioner

1 ½ liter blandade trädgårdsbär, jag tog lika delar vardera av rabarber, jordgubb och hallon
2 dl vatten
½-1 dl valfritt socker eller 2-3 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
1 ½ msk majsstärkelse + ett par msk vattennatt blanda ut det i
1 burk kokosmjölk à 400 ml, kylskåpskall
1 tsk agavesirap

Tvätta och ansa bären. Skär stora bär i mindre bitar och lägg sedan bär, vatten, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter tills frukten har mjuknat men fortfarande håller formen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll sedan ner i kastrullen under omrörning, sjud ytterligare någon minut och ta sedan från värmen. Låt svalna.

Separera den hårda, vita kokosmjölken från kokosvattnet med hjälp av en sked och lägg i en skål. Vispa samman med sirap och eventuellt också lite vaniljpulver. Tillsätt lite av kokosvattnet om du tycker att grädden blir för tjock. Servera gärna fruktkompotten ljummen eller helst kylskåpskall med kokosgrädden och exempelvis lite färska bär och kronblad av tusensköna.

Receptet kommer från VEGO nr 4 2017.
[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.vegomagasinet.se/butik”]Du kan köpa numret och andra utgåvor här.[/button]