Rödbetsbollar

Rödbetsbollar blir så vackra i färgen och smakar underbart. De gör sig förresten sig väldigt bra med riven pepparrot eller senap.

Är du lika fiffig som vi så blandar du grönkålsbollar och rödbetsbollar på ett fat. Så vackert! Näringsjäs- ten kan du hoppa över, men den ger en fyllighet som är knepig att få till annars.

Recept: Rödbetsbollar

8 portioner på ett julbord

1 dl solrosfrön
5 dl finrivna rödbetor
1 dl bovete- eller havremjöl
2 msk näringsjäst
1⁄2 msk riven pepparrot
1⁄2 citron, saften
salt
svartpeppar

  1. Mixa solrosfröna till ett fint mjöl i en matberedare. Häll ner rödbetorna och mixa ihop.
  2. Skrapa ner i en skål och blanda ner bovetemjöl, näringsjäst, riven pepparrot, citronsaft, salt och peppar.
  3. Forma till bollar och stek dem gyllene i lite olja.