Röda linsvåfflor med chxcken curry

De här röda linsvåfflorna är proteinrika och billiga. Goda att toppa med mycket, som t ex en röra från Vegme med smak av gul curry.

I samarbete med Vegme

Jag älskar färdiga röror och blir alltid glad när Vegme släpper nytt eftersom de är riktiga matälskare. Deras senaste röra är en klassisk ”kyckling curry”-röra… fast helt växtbaserad!

Jag valde att göra ett gäng proteinrika och billiga linsvåfflor. Du bara blötlägger linserna och sedan mixar till en slät smet med vatten, bakpulver och rismjöl. Jag la till några extra smaksättare, men det är helt upp till dig.

vegme

Vegmes Chxcken Curry

Vegme har släppt en fantastiskt god röra inspirerad av klassisk kyckling curry… fast helt växtbaserad såklart! En krämig röra med majonnäs, marinerad VegMe Pulled Original samt färsk röd paprika och rödlök. Förutom till våfflorna nedan är den självklart som gjord för att ha på mackan eller till t ex bakad potatis.

Ny färdigrätt!

Glöm inte heller att kolla in Vegmes nya färdigrätt Pasta Bolognese. En växtbaserad sås gjord på Vegmes egen färs, smaksatt med bland annat tomat, sambal oelek, vitlök samt basilika och oregano. Serveras med pasta. Finns i kyldisken och är klar på 3 minuter.

Lektiner
Jag fick frågan om lektiner i linser. Lektiner är en grupp av proteiner som finns i alla torkade och färska baljväxter som kan orsaka illamående, kräkningar, diarré och magsmärtor. Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar alla linser och bönor för att eliminera risken. Även annan tillagning som stekning eller fritering går bra (pratat med vår kostexpert om det).

Röda linsvåfflor med Chxcken Curry

4 portioner

2 dl röda linser
2 dl vatten
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk salt

Extra smaksättning (kan uteslutas om du vill ha neutralare våfflor)
0,5 tsk mald spiskummin
0,25 tsk chilipulver
0,5 rödlök, finhackad
2 msk koriander

Servering
Vegme Chxcken Curry
rucola

  1. Blötlägg linserna i minst 2 timmar. Skölj noga.
  2. Häll ner linser, vatten, rismjöl, bakpulver, gurkmeja och salt i en blender. Mixa till en slät smet. Skrapa ner i en skål.
  3. Om du vill ha extra smaksättning vispar du ner den nu.
  4. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda fyra frasiga våfflor. Det tar några minuter.
  5. Toppa våfflorna med Vegmes Chxcken Curry och rucolasallad.