Annons
Cape Ad

Röda linsvåfflor

De här våfflorna görs på blötlagda röda linser och blir underbart frasiga och proteinrika.
Du kan servera dem med stekta vegobitar och bollar, eller bara väldigt enkelt med yoghurt och mango chutney.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Röda linsvåfflor

4 portioner

2 dl röda linser
2 dl vatten
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1⁄2 tsk gurkmeja
1⁄2 tsk mald spiskummin 1⁄2 rödlök, finhackad
1⁄2 tsk salt

Servering
naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
mango chutney

1. Blötlägg linserna i minst 2 timmar. Skölj noga.
2. Häll ner linser, vatten, rismjöl, bakpulver, gurkmeja, spiskummin och salt i en blender. Mixa till en slät smet. Skrapa ner i en skål. 3. Rör ner löken.
4. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda fyra frasiga våfflor. Det tar några minuter.
5. Ät våfflorna med yoghurt och mango chutney.