Dessa plättar har inte bara det ofantligt praktiska formatet som alla plättar har, utan är även fullproppade med röda linser och indiska kryddor.

6 Nov 2017

2,5 dl torkade röda linser
1,5 dl vätska, t ex osötad soja- mjölk, havremjölk eller vatten
0,5 gul lök
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk torkad koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk salt
svartpeppar

Blötlägg de torkade röda linserna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten.
Häll av vattnet och skölj dem noga.
Mixa linserna i en matberedare tillsammans med vätskan. Det ska bli en så slät puré du kan få. Häll över i en bunke och blanda ner hackad gul lök, vetemjöl, koriander, paprikapulver, curry, salt och peppar.
Värm en stekpanna på medelhög värme och klicka sedan ut små plättar. Jag stekte dem i naturell olja, men olivolja går också bra. Stek dem i någon minut på varje sida tills de är härligt gyllenbruna och krispiga. Servera med ajvar relish.

Relaterade artiklar