Vegetariska Röda linsplättar

Dessa plättar har inte bara det ofantligt praktiska formatet som alla plättar har, utan är även fullproppade med röda linser och indiska kryddor.

2,5 dl torkade röda linser
1,5 dl vätska, t ex osötad soja- mjölk, havremjölk eller vatten
0,5 gul lök
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk torkad koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk salt
svartpeppar

Blötlägg de torkade röda linserna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten.
Häll av vattnet och skölj dem noga.
Mixa linserna i en matberedare tillsammans med vätskan. Det ska bli en så slät puré du kan få. Häll över i en bunke och blanda ner hackad gul lök, vetemjöl, koriander, paprikapulver, curry, salt och peppar.
Värm en stekpanna på medelhög värme och klicka sedan ut små plättar. Jag stekte dem i naturell olja, men olivolja går också bra. Stek dem i någon minut på varje sida tills de är härligt gyllenbruna och krispiga. Servera med ajvar relish.