Annons
Cape Ad

Röda linspannkakor

Det här är ett smart sätt att använda röda linser på. Proteinrikt, fiberrikt och billigt på samma gång.

Det här är ett smart sätt att använda röda linser på. Proteinrikt, fiberrikt och billigt på samma gång.

När pannkakorna väl är klara kan du fylla de med lite allt möjligt. En asiatisk wok med tofu, indiskt kryddad potatis, tamaristekt svamp och grönsaker. Ja, eller bara servera med yoghurt och chutney om du känner för det.

Enkla dosa

Här kommer en variant på enkel dosa som görs på bland annat linsmjöl. Supersmarriga med en kryddig sötpotatisfyllning. Recept finns här.

Gröna mungbönspannkakor

De här indiska pannkakorna görs på blötlagda mungbönor och blir vackert gröna i färgen. Supergoda att äta med bara yoghurt och chutney. Recept hittar du här.

Recept: Röda linspannkakor

4 portioner

3 dl röda linser
ca 3 dl vatten
0,5 tsk gurkmeja
salt

  1. Blöttlägg linserna i minst 2 timmar. Skölj de noga.
  2. Häll sedan ner i en blender tillsammans med vatten, gurkmeja och salt. Mixa till en slät smet. Späd eventuellt med mer vatten om smeten känns för tjock.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Du kan även köra utan. Skopa lite smet i mitten och snurra på pannan så att smeten fördelas jämnt. Stek gyllene på båda sidor.