Dessa plättar har inte bara det ofantligt praktiska formatet som alla plättar har, går snabbt att mixa ihop och steka, utan är även fullproppade med röda linser och indiska kryddor.

19 sep 2019

Jag gillar att servera dem med ett smakrikt ris, mango chutney och kanske en myntayoghurt.

4 portioner

2,5 dl torkade röda linser
1,5 dl vätska, t ex osötad soja- mjölk, havremjölk eller vatten
0,5 gul lök
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk torkad koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk salt
svartpeppar

1. Blötlägg de torkade röda linserna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten.
2. Häll av vattnet och skölj dem noga. Mixa linserna i en matberedare tillsammans med vätskan. Det ska bli en så slät puré du kan få.
3. Häll över i en bunke och blanda ner hackad gul lök, vetemjöl, koriander, paprikapulver, curry, salt och peppar.
4. Värm en stekpanna på medelhög värme och klicka sedan ut små plättar. Jag stekte dem i naturell olja, men olivolja går också bra. Stek dem i någon minut på varje sida tills de är härligt gyllenbruna och krispiga. Servera!