Jag gillar att servera de här indiska lökfrittersen med ett smakrikt ris, mango chutney och kanske en myntayoghurt.
4 portioner
2,5 dl torkade röda linser
1,5 dl vätska, t ex osötad soja- mjölk, havremjölk eller vatten
0,5 gul lök
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk torkad koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk salt
svartpeppar
1. Blötlägg de torkade röda linserna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten.
2. Häll av vattnet och skölj dem noga. Mixa linserna i en matberedare tillsammans med vätskan. Det ska bli en så slät puré du kan få.
3. Häll över i en bunke och blanda ner hackad gul lök, vetemjöl, koriander, paprikapulver, curry, salt och peppar.
4. Värm en stekpanna på medelhög värme och klicka sedan ut små plättar. Jag stekte dem i naturell olja, men olivolja går också bra. Stek dem i någon minut på varje sida tills de är härligt gyllenbruna och krispiga. Servera!