Rispappersrullar är superenkla att göra även mitt i veckan. Här doppar vi dem i en sammetslen jordnötssås.

4 apr 2017

Rispappersrullar med jordnötssås, 4 portioner

Rispappersrullar
100 g tunna glasnudlar
½ gurka
1 avokado
1 morot
färsk thaibasilika
2 dl böngroddar
16 rispapper

Jordnötssås
150 g jordnötssmör
½ dl ljus sojasås
1 dl varmt vatten
2 msk riven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja
½ dl agavesirap
1 msk limesaft
½ dl hackade jordnötter

Rispappersrullar
Koka glasnudlarna i 3 minuter. Häll av i ett durkslag och skölj dem sedan i kallt vatten. Låt rinna av. Strimla gurkan fint och skiva avokadon. Strimla moroten fint eller riv grovt på ett rivjärn. Plocka av thaibasilikabladen.
Fyll nu en skål med varmt vatten. Lägg ner ett rispapper i taget och låt mjukna. När det är mjukt lägger du upp det på en skärbräda. Lägg några basilikablad i mitten och fyll sedan på med glasnudlar, gurka, avokado, morot och böngroddar. Fyll inte för mycket, då kommer du inte kunna rulla ihop dem. Vik nu in sidorna över fyllningen och rulla sedan ihop till en fast rulle. Fortsätt så tills alla rispapper är använda.



Jordnötssås
Häll ner samtliga ingredienser, förutom de hackade jordnötterna, i en matberedare och mixa slätt. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer. Späd med mer vatten om såsen känns för tjock. Avsluta med att vända ner de hackade jordnötterna. Servera rispappersrullarna med jordnötssåsen.