Risonisallad med saffran

Risoni är som risformad pasta och jag tycker att den gör sig bäst i sallader. Här inspirerades jag av en klassisk paella. Jag tycker att den här salladen är godast ljummen, men även kall går bra.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Risonisallad med saffran

4 portioner

400 g risoni
1 rödlök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, strimlade
1 förpackning sockerärtor
1 förpackning cocktailtomater, halverade 2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 paket saffran
2 dl vitt vin
1 msk flytande grönsaksfond
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar

1. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
2. Fräs lök, vitlök, paprika, sockerärtor och tomat i olivoljan. Allt ska mjukna och börja få lite färg.
3. Rör ner tomatpuré, saffran, vitt vin, grönsaksfond och paprikapulver. Låt allt puttra på i någon minut.
4. Smaka av med salt och blanda sedan ner risonin. Servera varm eller ljummen.