Den omöjliga vegoburgaren är här – 690 miljoner senare

Vi har väntat på den banbrytande burgaren från Impossible Foods – en vegansk burgare som smakar kött och blod!? Nu är den redo att ätas upp!

80 miljoner dollar, eller motsvarande ca 690 miljoner kronor. En av de mest lyckade mat-startupen, med investerare som Bill Gates, har nu nått ett av sina mål – burgaren är klar! Impossible Foods satte upp målet att skapa en helt växtbaserad burgare som smakade, luktade, blödde och kändes precis som kött. Och nu finns den till försäljning i USA för du som är sugen.

Bakom står grundarna, biokemisten Patrick O. Brown och kocken David Chang, som tillsammans med ett helt gäng har jobbat mot något som är minst sagt revolutionerande. I grunden hittar du ”heme”, en molekyl som förekommer i vissa djurs muskler och ett litet fåtal växter. Det är den som bidrar med det köttiga och blodiga i burgaren.
Förutom heme består burgaren även av bland annat rötter från sojaväxter, kokosnötter och potatis. Sugen? Då finns den att avnjuta på David Changs restaurang Momofuko Nishi.