Raw apelsinpraline, 16 st
Jätteenkla apelsinpraliner som du rör ihop på ett kick. För variation kan du byta ut aromen mot t ex mandel-, arrak- eller pepparmintsarom.
50 g kakaosmör
30 g kakao
20 g agavesirap
1 krm vaniljpulver
20 g nötsmör, t ex hasselnöt-, mandel- eller valnötssmör
en nypa salt
2-3 droppar apelsinolja (finns i bakhyllan eller på t ex Panduro)
- Smält kakaosmöret över ett vattenbad.
- Blanda ner övriga ingredienser.
- Häll ner chokladsmeten i pralinformar av silikon eller knäckformar och låt stå i kylskåpet tills de stelnar, minst 1 timme.
Raw hasselnötspralin, 16 st
Inspirerade av den klassiska trillingnöten kommer här en helt rå, men lika god, version.
50 g kakaosmör
30 g kakao
10 g agavesirap
1 krm vaniljpulver
25 g nötsmör, t ex hasselnöt-, mandel- eller valnötssmör
en nypa salt
16 st hasselnötter
- Smält kakaosmöret över ett vattenbad.
- Blanda ner övriga ingredienser.
- Häll ner chokladsmeten i pralinformar av silikon eller knäckformar.
- Tryck ner en hasselnöt i varje form och låt stå pralinerna stå kylskåpet tills de stelnar, minst 1 timme.
Raw marsipanbollar med choklad ,16 st
De här mandelbollarna görs på egen mandelmassa och doppas i samma smet som hasselnötspralinerna görs på.
Choklad
50 g kakaosmör
30 g kakao
10 g agavesirap
1 krm vaniljpulver
25 g nötsmör, t ex hasselnöt-, mandel- eller valnötssmör
en nypa salt
Marsipan
100 g mandelmjöl
35 g lönnsirap eller agavesirap
16 st hasselnötter
Choklad
1. Smält kakaosmöret över ett vattenbad.
Blanda ner övriga ingredienser.
Marsipan
1. Mixa ihop mandelmjöl och sirap i en matberedare tills du får en fast massa.
2. Dela mandelmassan i 16 bitar och rulla in en hasselnöt i varje. Doppa dem i chokladsmeten. 3. Ställ in i kylen en stund och doppa de sedan en gång till. Låt stelna helt i kylskåpet.