Raw julpraliner

Här kommer tre praliner med juliga smaker som apelsin, hasselnöt och mandel. Dessutom galet vackra att se på.

Raw apelsinpraline, 16 st

Jätteenkla apelsinpraliner som du rör ihop på ett kick. För variation kan du byta ut aromen mot t ex mandel-, arrak- eller pepparmintsarom.

50 g kakaosmör
30 g kakao
20 g agavesirap
1 krm vaniljpulver
20 g nötsmör, t ex hasselnöt-, mandel- eller valnötssmör
en nypa salt
2-3 droppar apelsinolja (finns i bakhyllan eller på t ex Panduro)

  1. Smält kakaosmöret över ett vattenbad.
  2. Blanda ner övriga ingredienser.
  3. Häll ner chokladsmeten i pralinformar av silikon eller knäckformar och låt stå i kylskåpet tills de stelnar, minst 1 timme.

Raw hasselnötspralin,
16 st

Inspirerade av den klassiska trillingnöten kommer här en helt rå, men lika god, version.

50 g kakaosmör
30 g kakao
10 g agavesirap
1 krm vaniljpulver
25 g nötsmör, t ex hasselnöt-, mandel- eller valnötssmör
en nypa salt
16 st hasselnötter

  1. Smält kakaosmöret över ett vattenbad.
  2. Blanda ner övriga ingredienser.
  3. Häll ner chokladsmeten i pralinformar av silikon eller knäckformar.
  4. Tryck ner en hasselnöt i varje form och låt stå pralinerna stå kylskåpet tills de stelnar, minst 1 timme.

Raw marsipanbollar med choklad
,16 st

De här mandelbollarna görs på egen mandelmassa och doppas i samma smet som hasselnötspralinerna görs på.

Choklad
50 g kakaosmör
30 g kakao
10 g agavesirap
1 krm vaniljpulver
25 g nötsmör, t ex hasselnöt-, mandel- eller valnötssmör
en nypa salt

Marsipan
100 g mandelmjöl
35 g lönnsirap eller agavesirap
16 st hasselnötter

Choklad
1. Smält kakaosmöret över ett vattenbad.
Blanda ner övriga ingredienser.

Marsipan
1. Mixa ihop mandelmjöl och sirap i en matberedare tills du får en fast massa.
2. Dela mandelmassan i 16 bitar och rulla in en hasselnöt i varje. Doppa dem i chokladsmeten. 3. Ställ in i kylen en stund och doppa de sedan en gång till. Låt stelna helt i kylskåpet.