Lyxa till med läckra raw chokladbakverk med hallon. Snygga som få är de också.

13 jan 2017

24 st  Glutenfritt

Chokladbotten
2 ½ dl valnötter
2 ½ dl mandel
1 ¼ dl pekannötter
2 ½ dl kokosflingor
1 ¾ dl kakao
1 tsk vaniljpulver
5 dl urkärnade dadlar, blötlagda i 2 timmar
1 msk kokosolja, smält
en nypa flingsalt

Fyllning
3 ½ dl agave- eller kokossirap
1 tsk vaniljpulver
1 ¾ dl kakao
2 msk kakaosmör, smält
en nypa flingsalt

färska hallon till dekoration

Chokladbotten
Ta fram en minimuffinsplåt. Tryck ner två korslagda remsor bakplåtspapper i varje hål, detta för att lättare få ut bakverken.
Mixa valnötter, mandel, pekannötter, kokosflingor, kakao och vaniljpulver i en matberedare. Det ska bli till fina smulor.
Tillsätt dadlar, kokosolja och salt och mixa tills du får en massa som håller ihop bra när du pressar ihop den i handen.
Tryck ut massan i de förberedda formarna. Ställ in i frysen tills de ska fyllas.

Fyllning
Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät kräm.

Lyft upp de frysta bottnarna med hjälp av bakplåtspappersremsorna. Fyll formarna till ¾ med fyllning.
Dekorera varje tartelett med ett hallon.

Relaterade artiklar