1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 aubergine, hackad
1 zucchini, hackad
1 röd paprika, finhackad
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 dl vatten
1,5 dl svarta belugalinser
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
pasta för 4 personer
1. Fräs gul lök, vitlök, aubergine, zucchini och paprika i olivoljan tills allt har mjuknat ordentligt och fått fint med färg. Det tar 10–15 minuter.
2. Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt sjuda i ca 25 minuter eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med ratatouillebolognesen och servera.
Receptet är från VEGO-Mattias nya kokbok ”Vego – snabbt och enkelt”. Fokus är på vardagsmat så att du kan testa veganskt i en månad, men här finns även desserter, frukostar och festmiddagar. En perfekt bok för dig som är intresserad av vegomat.
Köp boken här.