Rårakor med pepparrotstopping

Det är omöjligt att tröttna på rårakor och även om det alltid är gott att toppa med favoriten tångcaviar och sojayoghurt, så kommer här en ny älskling med pepparrot.

Det här är bland det enklaste du kan göra som drinktilltugg eller lyxig förrätt. Tänk att riven potatis kan bli så gott och gå att toppa med så många olika toppingar.

Rårakor med pepparrotstopping

12 st

2 stora potatisar
olja eller smör, t ex mjölkfritt, till stekning

Pepparrotstopping
2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
2 tsk riven pepparrot
2 msk finklippt gräslök
salt
svartpeppar

Riv potatisarna. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fördela ut små högar med riven potatis. Platta till med en stekspade och stek dem gyllenbruna och frasiga innan du vänder på dem. Stek klart och lägg sedan upp dem på ett serveringsfat.

Pepparrotstopping
Blanda yoghurt, riven pepparrot, gräslök, salt och svartpeppar i en skål. Klicka ut toppingen på rårakorna och dekorera med gräslök.

Lämna en kommentar