Rårakor imponerar alltid med sin oslagbara frasighet. De här är som gjorda att inleda middagen med, men vill du i stället ha en matigare variant kan du smula ner lite fast tofu i röran.

24 sep 2018

4 portioner som förrätt

Skärgårdsröra
½ dl mjölk, t ex osötad sojamjölk
1 tsk senap, dijon eller skånsk
1-2 tsk citronsaft
1 dl varmpressad rapsolja
50 g tångkaviar
1 dl finhackad dill
½ rödlök, finhackad

Rårakor

6 stora potatisar
salt och svartpeppar
olja till stekning



Till servering

dillvippor
finhackad rödlök
tångkaviar
1 citron, i klyftor

Skärgårdsröra
1. Häll ner sojamjölk, senap och citronsaft i en skål. Mixa ihop med en stavmixer och fortsätt mixa medan du ringlar ner rapsoljan. Fortsätt tills du har en tjock majonnäs.
2. Vänd ner tångkaviar, dill och rödlök i majonnäsen.


Rårakor
1. Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet. Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur potatisrivet och lägg det sedan i en skål. Salta och peppra.
2. Dela upp potatisrivet i fyra lika stora delar.
3. Värm lite olja i en stekpanna och lägg i en hög potatis. Sprid ut den till en plätt med hjälp av en gaffel och stek den gyllenbrun på båda sidor. Fortsätt med resterande potatis.
4. Servera rårakorna med skärgårdsröra, dillvippor, rödlök, tångkaviar och citronklyftor.

Köp senaste VEGO i butik eller här!