Raggmunkar med stekta champinjoner

Raggmunkar! Som en lyxig råraka som här serveras med knaperstekta champinjoner och lingsonsylt.

Idag den 26 oktober firas Potatisens dag och självklart hänger vi på med fanfarer, fyrverkerier och våra godaste raggmunkar.

4 portioner

Raggmunkar
2,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
800 g fast potatis

Stekta champinjoner
200 g champinjoner
rapsolja att steka i
salt
svartpeppar
1 msk finhackad persilja

Servering
rivna morötter
lingonsylt

Raggmunkar
Blanda ihop vetemjöl, salt och mjölk i en bunke. Riv ner potatisen i smeten. Vi gillar att riva den grovt. Blanda ihop allt och stek sedan några raggmunkar åt gången i lite olja. Vänd på dem så fort de har fått fint med färg och blivit härligt frasiga.

Stekta champinjoner
Hacka champinjonerna och stek dem i en torr stekpanna på medelhög värme tills de har släppt sin vätska. Tillsätt oljan och stek så att de får en fin yta. Krydda med salt och svartpeppar och strö över persiljan.
Servera raggmunkarna med stekta champinjoner, rivna morötter och lingonsylt.