Räddade rotfruktschips

Nu räddar Rscued rotfrukter tillsammans med Svenska LantChips. Råvarorna räddas och sorteras av Rscued som sedan produceras till krispiga, goda chips i Svenska LantChips fabrik i Södertälje.

På ett år slängs Över 279 miljoner ton rotfrukter på vår planet. Matsvinn är ett faktum och Rscued grundades för att göra någonting åt det. De senaste fem åren har Rscued räddat frukt som blivit olika juicer, puréer till glass och populär vintermumma.

”Räddade, krispiga och goda chips i samarbete med chipsmästarna Svenska Lantchips. Vi är så glada över den här produkten. Vi har i flera år försökt lösa problemet med alla dessa rotfrukter som bara slängs bort. Vi har så klart gjort vad vi kunnat och släppt rödbets- och morotsjuice, bakat kakor och pressat shots så det stått härliga till. Sen har folk inte varit lika pigga på att testa en palsternacksjuice eller rödbetskaka så att äntligen kunna riva upp en påse chips att erbjuda är som en dröm”.

Produkten kommer först i en 85 g påse och kommer främst säljas i dagligvaruhandeln. I påsen finns räddade rödbetor, morötter och palsternacka med havssalt och solosolja.