Alla fantastiska burgare behöver en lika fabulös sås till. Här har vi gjort en piggt smakande kikärtskräm med färska örter.

25 Nov 2016

risenta1

Okej, vi ska vara ärliga och säga att vi inte gjorde burgarna helt själva… men nästan. Det är nämligen ett par quinoaburgare från Risenta. Bara blanda mixen med vatten, forma till burgare och stek. Superenkelt och supergott. Finns i din butik!

Men såsen gjorde vi! Eller krämen. Chimichurri är en het örtsås gjord på örter och olivolja, men vi körde ner lite kikärter och gjorde den till en krämig uppenbarelse istället. Du kan ta vilka örter du vill, men vi föll för persilja och mynta.

Kikärtschimichurri
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
1 dl olivolja
1 kruka persilja
1 kruka mynta
3 msk kapris
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar

Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Klart! :-)