Quesadillas med svarta bönor

En kryddig fyllning och smältande ost mellan sprött, stekt tortillabröd – en ny favorit till fredagstacon!

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

Recept: Quesadillas med svarta bönor

4 portioner

1 rödlök, tunt skivad
2 förpackningar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl majskorn
3⁄4 dl tomatpuré
1 tsk mald spiskummin
1⁄2 dl picklad jalapeño eller efter smak
1⁄2 dl finhackad koriander
6 st tortillabröd
ost, t ex mjölkfri

1. Fräs löken olja i 1–2 minuter.
2. Tillsätt sköljda svarta bönor, majs, tomatpuré och spiskummin och fräs med under omrörning i ca fem minuter, tills purén börjar bränna i botten.
3. Ta från värmen och rör i jalapeño och koriander.
4. Värm lite olja i en stekpanna och lägg ner ett tortillabröd.
5. Skiva ostskivor och lägg över hela brödet. Lägg lite av fyllningen på ena halvan av brödet. Vik över brödet så att du får en halvmåne. Pressa lätt med stekspaden så att osten limmar ihop din quesadilla. Vänd och stek en kort stund även på andra sidan. Upprepa med resterande bröd och fyllning.