Det här är en värmande soppa med lätt hetta från vitlök, chili och ingefära. Strö över lite rostad kokos precis vid servering.

27 aug 2018

4 portioner

1 butternutpumpa, ca 1 ½ kg
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 färsk röd chili, finhackad
1 msk riven färsk ingefära
1 msk curry
1 burk kokosmjölk à 400 ml
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
svartpeppar
olivolja att steka i

1. Skala pumpan och kärna ur den. Jag brukar skära den i klyftor och sedan skala och skrapa ur fröna, det blir enklast så. Dela sedan pumpan i bitar.
2. Fräs gul lök och vitlök i lite olivolja tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
3. Rör ner pumpabitarna, chili, ingefära, curry, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter, eller tills pumpan är mjuk.
4. Mixa soppan slät i en blender eller med hjälp av en stavmixer.

Relaterade artiklar