4 portioner
spaghetti eller linguine för 4 personer
Pumpasås
½ butternutpumpa, ca 700 g
olivolja
2 dl kokosmjölk
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar
Nötbollar med salvia
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
2 ½ dl valnötter
1 paket babyspenat à 70 g
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk finhackad färsk salvia eller 2 tsk torkad
salt
svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Pumpasås
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär pumpan i klyftor. Skala den och skrapa ur kärnhuset. Skär klyftorna i mindre bitar och blanda med lite olja på en plåt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter, eller tills pumpan är mjuk.
Mixa nu pumpan tillsammans med kokosmjölk, vitlök, salt och peppar.
Nötbollar med salvia
Skölj kikärterna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en hyfsat slät massa.
Forma smeten till bollar och stek gyllenbruna i lite olja.
Blanda pastan med pumpasåsen. Servera tillsammans med nötbollar, hackade valnötter och färsk salvia.