Belugalinser går i princip inte att koka sönder vilket gör dem perfekta i grytor. Om du inte är sugen på pumpa kan du använda sötpotatis.



28 Maj 2018

4 portioner

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, hackad
½ butternutpumpa, ca 400 g
2 dl belugalinser
2 burkar krossade tomater à 400 ml
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar

1. Fräs gul lök, vitlök och paprika i lite olja tills allt mjuknar och löken blir lätt transparent.
2. Skala pumpan och skrapa ur kärnhuset. Dela i tärningar och vänd ner i grytan.
3. Häll på belugalinser, krossade tomater, vatten, buljongtärning, oregano och paprikapulver. Koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills linserna har mjuknat.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med matvete, matkorn, quinoa eller fullkornsris.