Sallader är bra eftersom de kan förberedas en stund innan och även går att ta med ut på en picknick. Just den här salladen toppas med färdig ”pulled vego”. Det finns från lite olika märken, så det är bara att hitta sin favorit. Vegoköttet steks först för att få lite yta, men går sedan bra att servera kallt om du vill.

25 jul 2019

4 portioner

Mangodressing


250 g mango, fryst går bra
1 tsk curry
1 lime, saften
salt



Sallad
3 dl quinoa
1 påse babyspenat à 70 g
½ gurka, hackad
1 rödlök, tunt skivad
1 avokado, hackad
150 g fetaost, t ex Violife
1 lime, saften
ca 600 g pulled vegobitar, t ex pulled Oumph! eller Vegme
salt
svartpeppar

Mangodressing


1. Tina mangon.
2. Mixa ihop alla ingredienser i en blender eller med hjälp av en stavmixer.



Sallad


1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att den svalnar och låt sedan rinna av i en sil.
2. Blanda quinoa, babyspenat, gurka, rödlök och avokado i en skål. Fördela på ett fat.
3. Smula över fetaosten och pressa över lime.
4. Stek pulled vegobitar i lite olja tills de får fint med färg. Salta och peppra. Fördela över salladen och servera.

Relaterade artiklar