De här är helt omöjliga att sluta äta! Lätta som moln, lagom söta och en perfekt avslutning på en het västafrikansk middag eller ja, när som helst när du är sugen på något friterat fantastiskt.

Annons
10 mar 2021

4 portioner

3 dl vatten
2 tsk torrjäst
1 tsk strösocker
4 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ tsk riven muskotnöt
½ tsk salt

rapsolja att fritera i

1. Blanda vatten, torrjäst och strösocker i en skål. Låt stå i 10 minuter.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i vätskan.
3. Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i 1 timme.
4. Hetta upp generöst med olja i en kastrull. Den ska bli 180 grader.
5. Droppa ner matskedsstora klickar i den heta oljan och fritera gyllene på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
6. Ät rykande varma.

Relaterade artiklar