Annons
Cape Ad

Potatisskålar med skagenröra

De här skålarna görs av frysta potatisbullar och blir härligt krispiga. Fyll med en enkel skagenröra.

Det här tipset fick jag från Seiran aka. Saltochtahini på instagram.

Grekiska potatisskålar

Jag gjorde även en variant med grekisk sallad som du kan hitta här.

Potatisskålar med skagenröra

12 st

12 frysta potatisbullar

Skagenröra
250 g fast tofu, smulad
1⁄2 rödlök, finhackad
1 knippe dill, finhackad
1⁄2 dl äggfri majonnäs
1⁄2 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 msk röd tångkaviar
2 msk citronsaft, ca 1 citron
1 tsk salt
svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatisbullarna i en muffinsplåt. Ställ in i ugnen i 12 minuter.
  3. Ta ut och tryck ner ett litet glas i varje potatisbulle så att det bildas en fördjupning/skål.
  4. Ställ tillbaka plåten i ugnen och baka i ca 15 minuter till. Ta ut och låt svalna något.
  5. Blanda ingredienserna till skagenröra i en skål.
  6. Fyll potatisskålarna med skagenröra och dekorera med tångcaviar och dill.