Annons
Cape Ad

Potatisskålar med grekisk sallad

De här potatisskålarna görs av potatisbullar och är så perfekta att fylla med tzatziki och grekisk sallad.

Betalt samarbete med Nurishh

Att göra skålar av potatisbullar är fullkomligt genialiskt. De blir små krispiga bägare som du kan fylla med allt möjligt gott. Här fyllde jag med en enkel tzatziki och en grekisk sallad med Nurishh Plant-based Cubes Greek Style.

Nurishh Plant-based cubes Greek Style

De här grekiska kuberna från Nurishh är ett perfekt växtbaserat alternativ till salladsost. De är salta i smaken, en perfekt konsistens och supergoda att vända ner i en sallad, servera på plockbrickan, använda i mackfyllningar eller som här, i en focaccia.

Potatisskålar med grekisk sallad

12 st

12 frysta potatisbullar

Grekisk sallad
1 förpackning Nurishh Plant-based Cubes Greek Style, finhackade
10 cm gurka, finhackad
1 rödlök, finhackad
1 tomat, finhackad
1 dl oliver, finhackade
2 tsk torkad oregano
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Tzatziki
1 gurka, grovt riven
1 tsk salt
2 dl tjock naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
en nypa strösocker, valfritt
salt
svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatisbullarna i en muffinsplåt. Ställ in i ugnen i 12 minuter.
  3. Ta ut och tryck ner ett litet glas i varje potatisbulle så att det bildas en fördjupning/skål.
  4. Ställ tillbaka plåten i ugnen och baka i ca 15 minuter till. Ta ut och låt svalna något.
  5. Blanda ingredienserna till salladen i en skål.
  6. Förbered tzatzikin.
  7. Fyll potatisskålarna med tzatziki och grekisk sallad.

Tzatziki
1. Blanda gurkan och saltet i en sil satt över en skål. Låt stå i 20- 30 minuter. Krama ur så mycket vätska det bara går.
2. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med mer salt och peppar. Låt stå i 15 minuter innan servering.