Potatissallad med tahini och kikärter

Den här salladen är en av mina favoriter. En blandning av potatis, krispiga grönsaker, yoghurt, tahini och citron.

I samarbete med Myrorna

Myrorna

Om du har saker du inte längre använder, lämna in dem på Myrorna! Då kan du även passa på att köpa något, som jag gjorde. Det var så jag hittade den här vita keramikskålen med blå kant.
Myrorna förenar shopping och välgörenhet och har allt från köksprylar, inredning, kläder mm.

Recept: Potatissallad med tahini och kikärter

4-6 portioner

2 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
0,5 dl tahini, Kung Markatta
1 citron, saften
2 msk finhackad persilja
800 g kokt potatis, i bitar
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl hackad rödkål
1 rödlök , finhackad
1 tomat, finhackad
0,5 gurka, finhackad
salt
svartpeppar

  1. Blanda ihop yoghurt, tahini, citronsaft, persilja, salt och peppar.
  2. Vänd ner potatis, kikärter och grönsaker. Servera som den är!