Sommaren är inte över än! Njut av den här enkla och sprakande gröna potatissalladen med kronärtskocka.

8 aug 2016

 

Potatissallad med kronärtskocka och basilika

4 portioner
50 g pinjenötter
100 g sockerärter
3 salladslökar
5–6 soltorkade tomater
1 burk kronärtskockshjärtan
1 näve färsk basilika
12 kokta (helst kalla) färskpotatisar
50 gram machésallad
3 msk pesto
salt
svart
peppar

Rosta pinjenötterna i en torr panna.
Strimla sockerärter och salladslök. Skär soltorkade tomater och kronärtskockshjärtan i grova bitar. Om du vill att kronärtskockshjärtana ska få lite extra god smak kan du antingen köpa grillade eller steka dem lätt i en panna, tills de får lite färg. Plocka basilikabladen och skär eventuellt potatisen i grova bitar. Blanda ihop alla ingredienser med machésalladen och smaka av med salt och peppar. Klicka på peston.

 

arlig matRecept: Ulrika Hoffer   Foto: Karolina Olsson Haglund

I kokboken Ärlig mat (Massolit Förlag) berättar Ulrika Hoffer om hälsofördelarna med att bejaka tarmens.