Potatissallad med hovmästarsås

Här är grunden en lyxig hovmästarsås som förvandlar den här salladen till en dröm för senapsälskare.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Potatissallad med hovmästarsås

8 portioner

1 kg färskpotatis
1 näve alfalfagroddar
1 grönt äpple, finhackat

Hovmästarsås
1⁄2 dl vanlig senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
1⁄2 msk vitvinsvinäger
1 dl finhackad dill
1⁄2 tsk salt svartpeppar
1 dl rapsolja

1. Koka potatisen. Skölj i kallt vatten så att den kallnar. Skär sedan i bitar.
2. Blanda ihop vanlig senap, dijonsenap, strösocker, vitvinsvinäger, dill, salt och peppar i en skål.
3. Vispa ner lite olja i taget tills du har en slät sås.
4. Blanda hovmästarsåsen med potatis, alfalfagroddar och finhackat äpple.