Potatissallad med extra lök och vegoschnitzel

Den här krämiga potatissalladen är full med en blandning av lökar. Jättegod att servera till valfria vegoschnitzlar eller burgare.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Potatissallad med extra lök och vegoschnitzel

4 portioner

1 kg fast potatis
2 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche eller Oatly Turkisk
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 citron, rivet skal och saft
1 rödlök, finhackad
4 salladslökar, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
1⁄2 dl finhackad gräslök
salt

Servering
valfria vegoschnitzlar

1. Skala potatisen och koka den mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Skär sedan i mindre bitar.
2. Rör ihop resterande ingredienser till såsen i en skål. Vänd ner potatisen och smaka av med salt.
3. Stek valfria vegoschnitzlar gyllene i lite olja och servera till.