Potatissallad Dallas-style

Min favorit bland krämiga sallader till grillat är Dallassallad – en krispig kålsallad med äpple och ananas. Här kombinerade jag den med en klassisk potatissallad och fick en ny favorit på köpet.

Recept: Potatissallad Dallas-style

4 portioner

600 g fast potatis
200 g vitkål, fint strimlad
1 morot, grovt riven
1 syrligt grönt äpple, grovt rivet
1 rödlök, finhackad
1 dl krossad eller finhackad ananas
1 ½ crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche Natural
1 ½ dl majonnäs, t ex äggfri
salt
svartpeppar

1. Koka potatisen mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar och skär sedan i mindre bitar.
2. Blanda potatisen med vitkål, morot, äpple, rödlök och ananas i en skål. Pressa gärna ut vätskan ur ananasen först så att inte dressingen blir för rinnig.
3. Rör ihop crème fraîche och majonnäs i en skål. Vänd ner i potatissalladen och smaka av med salt och peppar.