Potatisbullar med rosépeppar

Potatisbullar är en riktig klassiker och kan faktiskt smaksättas på många sätt. Som med rosépeppar och dill!

Potatisbullar är en riktig husmanskostklassiker och görs ju smidigt på gårdagens potatis. Självklart kan du, som jag brukar, koka potatis för just det här ändamålet. De är goda naturella, men ännu godare smaksatta. Så testa dill och rosépeppar.

Recept: Potatisbullar med rosépeppar

4 portioner

1 kg kokt potatis
50 g rapsolja eller smör, t ex mjölkfritt
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosépeppar
2 msk vetemjöl
0,5 dl finhackad dill
salt
vitpeppar

Servering
lingonsylt

  1. Pressa potatisen med hjälp av en potatispress eller mosa sönder med en gaffel. Smält smöret och blanda med potatisen.
  2. Riv vitlöksklyftan och krossa rosépepparn i en mortel. Blanda pepparn med potatisen, vetemjöl
    och finhackad dill. Smaka av med salt och eventuellt lite vitpeppar.
  3. Forma till biffar och stek gyllenbruna i smör eller olja. Servera med en sallad och lingonsylt.