Recept: Potatisbullar med kålrot
4 portioner
Potatisbullar med kålrot
500 g kokt potatis
500 g kokt kålrot
2 msk rapsolja
2 msk vetemjöl
2 msk finhackad salvia
salt
vitpeppar
Rökt cashewhack
3⁄4 dl hackade cashewnötter
2 tsk rapsolja
2 tsk rökt paprikapulver
salt
Till servering
rårörda lingon
sallad
Potatisbullar med kålrot
1. Stöt kokt potatis och kålrot med en potatisstöt eller ballongvisp. Du kan även mixa i en matberedare, men jag gillar när det är lite större bitar.
2. Blanda ner rapsolja, vetemjöl, finhackad salvia, salt och peppar. Forma till biffar och stek gyllene i rapsolja.
Rökt cashewhack
1. Stek cashewnötterna gyllene i oljan. Krydda med rökt paprikapulver och salt.
Servera potatisbullarna tillsammans med rökt cashewhack, rårörda lingon och sallad.