Potatisbullar med kålrot

Som klassiska potatisbullar fast med en touch av kålrot. Kan serveras precis som vanliga potatisbullar med stekt rökt tofu eller champinjoner, men här satsar vi på stekta rökiga cashewnötter.

Recept: Potatisbullar med kålrot

4 portioner

Potatisbullar med kålrot
500 g kokt potatis
500 g kokt kålrot
2 msk rapsolja
2 msk vetemjöl
2 msk finhackad salvia
salt
vitpeppar

Rökt cashewhack
3⁄4 dl hackade cashewnötter
2 tsk rapsolja
2 tsk rökt paprikapulver
salt

Till servering
rårörda lingon
sallad

Potatisbullar med kålrot
1. Stöt kokt potatis och kålrot med en potatisstöt eller ballongvisp. Du kan även mixa i en matberedare, men jag gillar när det är lite större bitar.
2. Blanda ner rapsolja, vetemjöl, finhackad salvia, salt och peppar. Forma till biffar och stek gyllene i rapsolja.

Rökt cashewhack
1. Stek cashewnötterna gyllene i oljan. Krydda med rökt paprikapulver och salt.

Servera potatisbullarna tillsammans med rökt cashewhack, rårörda lingon och sallad.