Potatisbullar med en twist: Indisk aloo tikki chaat

Det här är en indisk street food-rätt som har allt jag älskar: potatis, kryddigt och kladdigt. Jag tar genvägen via frysta potatisbullar och även om det kanske inte är den vackraste rätten så är den så himla god och omfamnande.

4 portioner

800 g frysta potatisbullar

Rostade kikärter
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 msk rapsolja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
salt

Korianderchutney
1 kruka färsk koriander
1 kruka mynta
2 gröna chilifrukter, hackade
2 lime, saften
¼-½ dl vatten

Till servering

naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
tamarindchutney eller mango chutney
granatäppelkärnor

1. Stek potatisbullarna gyllene i lite olja.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Skölj kikärterna och låt rinna av. Blanda med olja, spiskummin, chili och salt på en plåt. Rosta i 15 minuter eller tills de har fått lite färg.
4. Mixa ihop samtliga ingredienser till korianderchutneyn med en stavmixer.
5. Lägg upp potatisbullarna på tallrikar.
6. Skeda över yoghurt och strö över kikärterna. Klicka på korianderchutneyn och ringla över tamarindchutney eller mango chutney. Avsluta med att strö över granatäppelkärnor över din aloo tikki chaat.