Annons
Cape Ad

Porträtt: Gustaf Salzwedel aka. its.boomerella

Influencern Gustaf Salzwedel om varför det italienska köket är underskattat, varför han alltid har bubbel på kylning och vilket som är hans guilty pleasure.

Gustaf Salzwedel är mer känd under namnet its.boomerella i sociala medier. På hans konton får du tips på de bästa restaurangerna, caféerna, secondhand-butikerna m.m. i främst Stockholm. Gustaf är själv vegan, så alla ställen har något veganskt att erbjuda.

Om Gustaf

Namn: Gustaf Salzwedel
Ålder: 33
Bor: Stockholm
Gör: Startat Influencer Marketing-byrån Mondstein Media
Sociala medier: @its.boomerella på Instagram och @boomerella på TikTok

Tre favoritrestauranger

1. Mormors dumplings – hot pot-dumplings så klart!
2. Tokyo Ramen – vegan spicy ramen!
3. Santa Salsa – arepas!

1. Favoriträtt?
– Det måste nog vara ramen. Mycket smak, värmande, slurpy och många veganska varianter!

2. Hur är Stockholm som matstad?
– Fantastisk! Det finns många olika restauranger från alla jordens hörn, många bra caféer och nästan alltid bra veganska alternativ.

3. Något nytt ställe i Stockholm som vi borde testa? 
– Botica är äntligen tillbaka i nya lokaler. De har alltid fixat fantastiska veganska alternativ och haft ett fantastiskt vinutbud.

4. Favoritstad i världen?
– Tycker Stockholm är svårslagen på sommaren med allt uteliv, närhet till vattnet och hur hela stadsbilden förändras. Men skulle det bli en stad året runt hade det nog varit något mer söderut, som Kapstaden.

5. Vad lagar du när du ska imponera på någon?
– Jag gillar mat som man sätter ihop på plats, typ tacos, summer rolls m.m. Det blir lite roligare, interaktivt och socialt. Så jag kanske skulle göra en tacokväll med lite roliga fyllningar. Bra att förbereda innan, göra egna tortillabröd o.s.v.

6. Vilken är räddaren i vardagen?
– Det blir oftast wraps med det som finns i kylskåpet. Det går alltid att slänga ihop något snabbt och man behöver inte handla något specifikt. Jag har alltid tortillabröd i frysen. De tinar på någon minut och torkar inte ut.

7. Favoritredskap?
– Min matberedare med alla tillbehör. Perfekt till smoothies, röror, soppor, sallader, you name it! Jag använder min varje dag.

8. Favoritkrydda?
– 
Spiskummin. Det behövs i mycket som jag gillar, som hummus, mexikanskt, indiskt m.m.

9. Vad har du alltid i kylskåpet?
– Prosecco. Det finns alltid något att fira.

10. Vilket kök är mest överskattat?
– Sorry, alla… men det italienska. I alla fall de veganska alternativen som finns här. Men det verkar finnas många växtbaserade italienska rätter som inte är lika kända – jag vill ha mer av dem!

11. Vilket kök vill du se mer av?
– Det vietnamesiska.

12. Bästa matminne? 
– När jag var liten åkte vi till Norge många somrar med familjen många somrar. Där åt vi alltid våfflor med hjortron och grädde. Det kändes så speciellt att äta något som inte fanns i Tyskland och som vi hade plockat själv tillsammans med familjen.

13. Vad dricker du helst?
– Ett glas glas vin. Men en Espresso Martini är inte heller fel.

14. Vad gör du helst när du är ledig?
– Reser! Det är så spännande att upptäcka andra länder och hur folk lever livet där. Jag besöker hellre någon i en annan stad och är med i deras daily life än hänger på ett hotell med pool.

15. Guilty pleasure?
– Max Buffalo Crispy Supreme.