Polentakaka med blåbär

Den här kakan är vackert gul i färgen med vackra blåbär som tittar fram. Supergod till frukost med lite smör och lönnsirap.

Vi har inte riktigt en tradition av att baka med majsmjöl i Sverige. Det här receptet är från Grossy Pelosi fast jag har såklart veganiserat det. Ett supergott bröd. Dan (som är hans namn) serverar den med honungssmör men eftersom jag inte äter smör så älskar jag att vispa ner lite lönnsirap i bordsmargarin och ha det på. Oh, och lite flingsalt!

Recept: Majsbröd med blåbär

ca 12 bitar

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl fin polenta
2,5 dl strösocker
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,75 dl rapsolja
3 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk

225 g frysta blåbär
1 msk vetemjöl

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop vetemjöl, majsmjöl, strösocker, bakpulver, salt, rapsolja och mjölk i en skål.
  3. Blanda blåbären med vetemjölet så att de täcks. Vänd ner i smeten.
  4. Förbered en brödform genom att olja och mjöla den. Lägg eventuellt ett ark bakplåtspapper i botten så att du verkligen får ut kakan.
  5. Häll ner smeten och låt stå och svälla i 20 minuter.
  6. Grädda kakan i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.