4 portioner
2 dl rundkornigt ris
Sojamarinerat vegokött
400 g sojabitar, tempeh, seitan eller fast tofu
2 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
Topping
2 avokador, skivade
2 dl tärnad mango
1 dl tärnad ananas
1 röd chili, finhackad
2 morötter, hyvlade till strimlor
3 dl strimlad rödkål
tamarisoja
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Sojamarinerat vegokött
1. Dela valfritt vegokött i bitar. Blanda med sojasåserna och låt marinera i minst 30 minuter.
2. Stek det marinerade vegoköttet gyllene i lite olja.
Topping
1. Fördela riset i fyra skålar.
2. Toppa riset med stekt vegokött, skivad avokado, tärnad mango och ananas, finhackad röd chili, morotsstrimlor och strimlad rödkål. Servera med tamarisoja.
Receptet är från Mattias Kristianssons veganska matbibel ”Det veganska köket”. Köp den här:
Köp boken på Paneter här
Köp boken på Adlibris här
Köp boken på Bokus här