Plåtmat: Vegetarisk ”biff” med bea

Alla älskar biff och bea och här kommer den i form av plåtmat! Till har jag en färdig kall växtbaserad bea från Rydbergs.

I samarbete med Rydbergs

Jag är ett stort fan av plåtmat, speciellt på vardagar. Bara sprid ut allt på en plåt, in i ugnen och det sköter sig själv. När jag fick testa Rydbergs Original Bearnaise som är helt växtbaserad (och helt fantastisk) så visste jag att jag ville göra klassisk ”biff och bea”… fast vegetariskt. Det blev löjligt gott och även perfekt att göra till flera. Det är bara att fördela allt på fler plåtar!

Växtbaserade såser från Rydbergs

Rydbergs har kommit med tre växtbaserade kalla såser till sommaren. Det är Sweet Chilisås, Original Bearnaise och Vitlök Örtsås. De är perfekta som tillbehör till det mesta, från grillat till burgare, rostade rotfrukter och annat gott. Du kan även blanda det med potatis eller kokt pasta för en snabb sallad. Du hittar såserna i kyldisken!

Recept: Vegetarisk ”biff” med bea

4 portioner

500 g formbar färs, t ex soja- eller ärtbaserad
1 msk vetemjöl
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
generöst med svartpeppar

4 tomater
600 g frysta pommes

Till servering
Original Bearnaise från Rydbergs.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ihop formbar färs, vetemjöl, dijonsenap, vitlökspulver och salt i en skål.
  3. Tryck ut färsen på ungefär halva plåten. Den ska bli ganska tunn. Strö över generöst med svartpeppar.
  4. Lägg tomaterna bredvid och ringla över lite olivolja.
  5. Sprid ut pommesen på andra halvan av plåten och gratinera i 20-25 minuter. Det ska få fint med färg.
  6. Ta ut och servera med Original Bearnaise från Rydbergs.