4 pizzor
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk olivolja
ca 10 dl vetemjöl
½ dl fint rågmjöl
2 tsk salt
1. Blanda jäst och vatten i en bunke. Rör runt så att jästen löser sig.
2. Rör ner olivolja, nästan allt vetemjöl och rågmjöl.
3. Knåda degen 10 minuter med en hushållsassistent eller 15 minuter för hand. När det återstår 1 minut häller du ner saltet. Känns degen för klibbig häller du ner lite mer mjöl.
4. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
5. Vänd ut degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt. Dela den i fyra bitar och kavla ut tunt. Jag gillar att kavla ut dem direkt på bakplåtspapper så att man enkelt kan lyfta över dem på plåten.
6. Toppa med valfri topping och grädda på 250 grader i 6-8 minuter.