Vegetariska pizzabollar

Proteinrika och mättande, men framför allt smakar de pizza! Goda till kokt pasta, men helt otroliga i bröd tillsammans med tomatsås och riven ost.

4 portioner

2 dl röd quinoa
1 burk kidneybönor à 400 g,
ca 3 dl kokta
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ dl majsstärkelse
½ dl tomatpuré
1 tsk torkad basilika
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Till servering

bröd
tomatsås
riven ost

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skölj i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
Skölj kidneybönorna och mosa sedan sönder med en gaffel.
Blanda ihop samtliga ingredienser och forma till bollar.
Stek gyllenbruna i lite olja.
Du kan även köra in dem i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

Fyll bröden med pizzabollar, tomatsås och riven ost.